ELEAGUE.RO FAQ


JUCĂTORI - GENERALE

Mi-am făcut cont pe forum, dar nu merge să creez un topic. Ce pot face?

Pentru a avea posibilitatea de a crea noi topic-uri, e necesar să-ți activezi contul din e-mail. Altfel, vei avea doar acces de vizualizare. Dacă ai nevoie de ajutor în acest sens, trimite-i un mesaj privat lui AKASHA(#2227) pe Discord. 

Am nevoie de un admin care să-mi facă setup-ul pentru mix. Ce pot face?

Dacă sunteți 10, postează pe Discord la secțiunea #admin-request-mix, dând tag rolului @MIX SERVERS. 

E un codat pe server. Am dat !call, am scris și pe #request-admin, dar nu e nimeni online. Ce pot face?

Dacă nu există nicio posibilitate să intre un admin, te rugăm să faci un demo și să-l lași pe #request-admin împreună cu SteamID-ul – acesta va fi banat imediat după verificarea demo-ului de către un responsabil! Dacă reușești să găsești 10 codați pe oricare dintre serverele eLeague, activitatea ta va fi răsplătită cu VIP timp de o lună pe unul dintre servere (la alegerea ta)!


Cereri acces / unban / reclamații

Pot aplica dacă mai am o lună până fac 15 ani?

Poți aplica liniștit, iar noi îți vom accepta cererea de helper de ziua ta!  🙂 

În cât timp mi se acceptă cererea de helper de pe forum?

Procesul de recrutare durează între 2 săptămâni și o lună, depinzând de calitatea cererii tale și de câte PRO/CONTRA primești din partea celorlaltor membri staff. 

Am fost banat pe o perioadă limitată pentru comportament neadecvat pe server cauzat de faptul că eram nervos. Pot face cerere de unban?

Nu. Ai primit ban-ul pe merit și trebuie să aștepți să expire. 

Am fost martor la abuzul unui admin. Ce pot face pentru a-l reclama?

 În primul rând, ar trebui să ai dovezi (screenshot-uri / demo) în care să reiasă abuzul. Apoi, intră pe forum la secțiunea server-ului pe care s-a desfășurat situația (Aici) și postează la “Plângeri / Complaints (Staff)” după modelul dat. 

Am creat o reclamație pe forum, dar mi-a fost închisă. Mai aveam de adăugat niște argumente. Ce pot face?

Odată ce reclamația de pe forum a fost soluționată și închisă, nu mai ai voie să creezi alt thread pe același subiect. Acest fapt se sacționează în ordinea: avertisment (prima abatere) – ștergere thread (a doua abatere) – BAN pe forum (a treia abatere). 

Admini - Generale

După cât timp pot cere UP?

Dacă ai activitate exemplară timp de 2 săptămâni, vei putea crea o cerere de UP pe forum – unde va fi analizată activitatea ta în amănunt. Ceilalți membri staff pot posta PRO/CONTRA dacă au argumente pertinente (precum comportamentul tău general de pe server), iar decizia finală va fi luată de AKASHA împreună cu responsabilul de pe server.

Am primit demote/remove în urma lipsei de activitate de pe forum/server. Ce pot face să îmi recapăt accesul avut?

Poți consulta acest topic 

Am dat un ban greșit / pe alt motiv decât am vrut. Ce pot face?

Scrie-i lui AKASHA(#2227) pe Discord și îl va modifica în Sourcebans. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine 🙂 


Debanări

Dacă văd o cerere de unban pe forum la secțiunea unde am acces, ce am de făcut?

În general, cei care verifică demo-urile sunt ownerii, respectiv co-ownerii de pe server. Dacă e nevoie de o a doua părere, poți verifica demo-ul dacă ai experiență, dar acest fapt NU va duce la închiderea cererii. Doar RoHack, Smokey, Akasha, Andrew (Arena), Cosmin (Retake) și Virgil (Go) au dreptul de a închide cererile. 

Cât timp am la dispoziție să răspund la o cerere de unban a unui jucător banat de mine?

Trebuie să răspunzi în maximum 3 zile. Dacă nu o faci și vei ignora deliberat tag-urile de pe Discord, vei pierde accesul de pe server(e). 

Trebuie să răspund pe forum la o cerere de unban a unui jucător pe care l-am banat pentru hack-uri, dar demo-ul este corupt. Ce fac?

Se va posta acest fapt și îl vei chema pe Discord pentru o verificare în PC.

Când și cum pot cere o verificare pentru un jucător banat de mine care a creat o cerere de unban, dar demo-ul este corupt?

După ce intră pe Discord persoana în cauză, dai tag rolului @VERIFICARI pe canalul #Staff și ceri să i se facă o verificare acelui user (nume + tag Discord). Dacă nu se poate face pe moment, stabiliți o oră de comun acord. Verificările se vor face DOAR de membrii care au rolul de Verificări. 

Am dat un ban pentru hack-uri, dar demo-ul nu s-a salvat.  Jucătorul a revenit cu o cerere de unban pe forum. Ce pot face?

Lipsa dovezilor duce la debanarea automată a jucătorului în cauză. Multă atenție în consolă când opriți înregistrarea unui demo – trebuie să vă apară confirmarea că s-a salvat. 

Dacă îl cunosc pe un jucător care a fost banat, pot să îl debanez sau să cer debanarea lui fără alte demersuri?

Nu, trebuie să creeze o cerere de unban, ca orice alt jucător – nimeni nu poate garanta pentru altcineva. 


Comenzi server

Unde pot găsi toate comenzile pe care le pot aplica pe serverele eLeague?

 Poți consulta acest topic 

Când scriu un mesaj pe sm_say, apare doar primul cuvânt. Ce pot face?

Având în vedere că este o comandă dată în consolă, spațiul întrerupe comanda respectivă. Pentru a apărea întregul mesaj, trebuie să folosești ghilimele. Ex: sm_psay AKASHA “l-am verificat eu, e curat 


Limbaj Vulgar

Ce fac dacă un jucător folosește un limbaj vulgar adresat altor jucători de pe server?

Trebuie să îl avertizezi să înceteze, iar dacă nu vrea, vei aplica !gag/!mute/!silence regulamentar (1-3-5-10 minute etc.) cu motivul “limbaj”.

Ce fac dacă un jucător folosește un limbaj vulgar adresat membrilor staff sau comunității eLeague?

Dacă sunt jigniri basic, se pedepsește în sistem standard. Dacă sunt jigniri GRAVE (amenințări, implicare familie, insistențe, nume reale, atac la persoană), se pedepsește cu !mute/!gag/!silence 30-60-120-240 minute, maximum fiind !ban o zi – cu motivul “jigniri staff”. Excepții sunt cei care nu sunt la prima abatere sau unele situații excepționale (care trebuie însoțite de dovadă trimisă lui AKASHA sau owner-ului/co-owner-ului server-ului – screenshot/demo!). 

Ce fac dacă un jucător folosește un limbaj vulgar, dar nu se adresează cuiva în mod special? (ex: f*m de ping, sa-mi bag **** in jocul asta)

Îi dai avertisment de 2-3 ori. Dacă se repetă în nenumărate rânduri și devine deranjant, vei aplica !gag/!mute/!silence regulamentar (1-3-5-10 minute etc.) 


Activități interzise

Ce fac dacă un jucător pune muzică sau emite zgomote care îi deranjează pe ceilalți?

Îi dai avertisment. Dacă nu se potolește, îi dai !mute 30 minute. Dacă au trecut cele 30 minute și a început din nou, îi dai !mute 120 minute. Dacă începe să se manifeste nelicențios pe chat, aplică !gag regulamentar (1-3-5-10 minute etc.). 

Un jucător are un nume indecent sau are reclamă în nume și nu răspunde pe voice/chat când îi spun să și-l schimbe. Ce pot face?

Aplici comanda sm_rename. Dacă și-l schimbă la loc, îi dai kick. Dacă se conectează din nou, îi dai ban o săptămână cu motivul “reclama nume”. ATENȚIE LA ORDINE. 

Un jucător face reclamă altor servere pe voice sau în chat. Ce pot face?

 Îi dai avertisment. Dacă nu se oprește, folosești comanda !mute/!gag/!silence 30 minute. Dacă expiră comanda anterioară și continuă să facă reclamă, îi dai ban o săptămână cu motivul “reclama voice/chat”. ATENȚIE LA ORDINE. 

Există un camper pe hartă. Se ascunde și așteaptă să fie găsit de inamic. Ce pot face?

Îi dai avertisment. Dacă va continua să campeze, îi aplici comenzile în ordinea următoare: slap – slay – kick (nu uita să menționezi motivul “camp” la toate aceste comenzi!) 

Am primit mesaj pe u@ în legătură cu un suspect de hack-uri. L-am verificat și e curat. Cel care l-a reclamat insistă. Ce pot face?

După ce verifici jucătorul în cauză, îi trimiți reclamantului un mesaj cu sm_psay în care să-l anunți că jucătorul e curat. Dacă insistă sau devine violent verbal, se aplică !gag/!mute/!silence regulamentar (1-3-5-10 minute etc.). 


Vă așteptăm cu drag pe Discord dacă mai aveți și alte nelămuriri!
Spor la joc!